Herilased kasvuhoones 01.08.2023

Marjade valmides on kahjuks kasvuhoones kohal ka herilased, kes himustavad samuti head mahlast saaki.
Hommikul kasvuhoone uksi ja aknaid lahti tehes, oli kasvuhoones vaikus nagu iga teinegi hommik. Pool päeva hiljem töölt tulles, oli kasvuhoone paksult täis suminat. Hakkasin uurima, kus need herilased end peita võiksid. Paar korda oleme täheldanud, et nad on hakanud oma pisikesi pesasid kasvuhoone lakke tegema. Need on kohe ka likvideeritud. Herilased üles leides oli vaade väga kurb. Nad suutsid nii palju pahandust vaid mõne tunniga teha. See tegi meele väga kurvaks! Ega me siis viinamarju herilastele maiustamiseks ei kasvata.

Veles
Podarok Nesvetaya


Aga ei saanud niisama passida. Tegin kiiresti suhkrusiirupi purkidesse ja panin need herilastele kasvuhoonesse. Ise võtsin ette kiire sõidu kohalikku poodi ning ostsin viinamarjakobaratele võrgust kotid. Kui varasemalt võrkkotte etteostetud igaksjuhuks ei ole, siis ühe koti eest tuli toidupoes välja käia vastavalt suurusele, kas 0,99€ või 1,09€. Nüüd teame, et igaksjuhuks oleks soovituslik varuda ette uueks hooajaks uurem kogus kotte, nt Amazonist palju-palju parema hinnaga.

Loodame, et seekord olid kahjud väikesed (Velesi ja Podarok Nesvetaya näol) ja rohkem üllatusi meid ees ootamas ei ole. Ning õpetustund järgmisteks aastateks – teame juba varakult kobaraid herilaste eest kaitsta!

Shopping Cart